Запобігання надзвичайним ситуаціям та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру приїхала перевірити спеціальна комісія Держтехногенбезпеки та Міністерства надзвичайних ситуацій України. Діяти в нашій області вона буде до 15 вересня.

Перевіркою планується охопити найбільш техногенно-навантажені міста Рівне нщини, зокрема місто Рівне , Дубно та Кузнецовськ. За минулий рік каже перший заступник голови Державної інспекції техногенної безпеки України генерал-майор служби цивільного захисту Іван Кріса кількість надзвичайних ситуацій збільшилась.

В ході роботи комісії заплановано проведення тактико-спеціальних навчань підрозділів аварійно-рятувальних формувань Рівне нщини на об’єктах життєзабезпечення та з масовим перебуванням людей із залученням пожежно-рятувальної, спеціальної, інженерної техніки та спорядження.

Управління МНС у Рівне нській області звертається до громадян із проханням не панікувати, не породжувати зайвих чуток. Для мешканців області не виникне ні якої небезпеки чи незручностей. Ситуація щодо техногенної та пожежної безпеки на Рівне нщині стабільні та знаходиться на постійному контролі.