Гості програми - Надія Чумак, Президент Французького альянсу у Рівному та Фані Раскен, директор Французького центру у Львові. Ведучий – Олександр Курсик

Ведучий (В): П’ять років поспіль весна у Рівному асоціюється з Францією. Розкажіть, то чому ж саме Франція, і чому саме весна?
Надія Чумак (Н. Ч.): Дуже цікава історія “Французької весни” у Рівному. У Києві був створений мистецький фестиваль “Французька весна”. Його організатори думали, що він буде відбуватись лише один рік, однак українцям настільки сподобалась “Французька весна”, що на численні запити посольство вирішило започаткувати щорічний фестиваль.

В: Французи такі ж заходи проводять і в інших країнах?
Н.Ч.: На жаль ще ні, але ми хочемо аби про французьку культуру знали і інші країни, окрім України.

В: Чому фестиваль проводять саме у Рівному?} Н.Ч.: Тому що тут є “Французький альянс”. Адже “Французька весна” проходить в 11 містах України, там де є представництво “Французького альянсу”.

В: Розкажіть про ваші враження від України?
Фані Раскен (Ф. Р.): Я приїхала в Україну в 2004 році. Зараз працюю у “Французькому центрі” у Львові. Мені там дуже подобається. Хоч Рівне не дуже далеко від Львова, однак у вашому місті вперше. І дуже рада, що була на відкриті фестивалю.

Виставку “Французька весна” рівняни зможуть побачити побачити у арт- кав’ярні “Сальвадор Далі” до 9 квітня.