Учасник змагань — родини з усієї області, загалом майже 30 тисяч краян. У спритності та кмітливості вони змагалися упродовж цілого року, а звання найсильнішої сім'ї Рівненщини розігрували у суботу у Кузнецовську.

Це один з чотирьох фінальних конкурсів. У велетенських боксерських рукавицях батьки захищали честь своєї сім'ї. На півгодини стадіон у місті Кузнецовську, а саме там проходив фінальний етап змагань з "сімейних перегонів" перетворився на ринг.

У змаганнях планувалася участь шістнадцяти команд зі всіх районів області, але через сімейні обставини п'ять родин приїхати не змогли. А ті хто завітали — задоволені своєю участю у змаганнях, кажуть, такі заходи приносять не лише моральну насолоду, а й фізичну, адже перед змаганнями кожна сім'я довго тренувалася.

За умовами гри, кожна сімейна команда повинна налічувати 3 людини. До того ж, діти мали бути шкільного віку, тож деяким молодим сім’ям допомагали племінники.

В результаті кращими із кращих стали родини Салецьких із Радивилівського району, Жакунів із Дубровицького району та Гончарів із Володимирецького району. Усі сімейні команди, що брали участь у фіналі гри, отримали медалі та подарунки. А чемпіонам «Сімейних перегонів» - Сім’ї Салецьких – вручили сертифікат на 4 тисячі гривень на придбання побутової техніки.