А поки депутати Верховної ради переймаються зовнішнім виглядом українців — їх колеги з Рівненської обласної ради мізкують як підняти село. Для цього нещодавно їздили до Березнівського району, аби на власні очі побачити чим нині живе село та що найбільше турбує його жителів.

Об'єктом дослідження обрали село Друхів.

Проблеми і перспективи розвитку сільського господарства, будівництво доріг та відновлення старої інфраструктури — чи не найбільший головний біль майже у кожного сільського голови на Рівне нщині , каже Раїса Мудра, голова села Друхів. Мовляв, провінцію потрібно підіймати, незважаючи на невелике фінансування. Так у Друхові нещодавно розпочав роботу дитячий садок. І хоча дітей тут поки небагато, очольниця громади сподівається, що його відкриття стане поштовхом для покращення демографічної ситуації.

Гордяться друхівчани і своїм культурно-дозвілевим комплексом, кажуть подібного в усьому Березнівському районі немає. Тут в одному приміщенні знаходиться пошта, дільничий пункт міліції, бібліотека та перукарня. Особливо обласне та районне керівництво зацікавив унікальний музей села.

Пишається сільський голова і клубом. Каже ремонт та відновлення споруди проводили місцеві мешканці за власний кошт, а нині сільський бюджет отримує шістсот гривень в місяць прибутку від його діяльності.

Друхів — сучасне село, каже чиновник. А тому сподівається, що вже за кілька років зможу таке сказати про більшість сіл на Рівне нщини і від імені влади обіцяє всіляко цьому сприяти, головне, аби ініціатива йшла від громади.