Власником шістнадцяти поверхівки є компанія "Сибінвестград", а будується будинок на землі МЖК. Люди не лише вже кілька років не можуть дочекатися, аби нарешті в'їхати у свої квартири, а нещодавно дізналися, що їх помешкання стоять під заставою в банку.

В черговий раз прийшли подивитися люди на будинок в якому вони ще три роки назад мали отримати квартири. Взявши квартири в кредит вони стали заручниками банкрутства "Трансбанку", який вів їхні фінансові справи.

Усього постраждало сорок сім сімей. Дехто з них, оплативши повну вартість квартири довідався, що їхня житлова площа вже стоїть під заставою в "Укрексімбанку", який став власником активів "Трансбанку".

Керівник "Сибінвестграду", що є генпідрядником та інвестором будівництва за чутками знаходиться в Росії і в Рівне повертатися не збирається, кажуть люди. А всі їхні звернення до "Укрексімбанку" з пропозицією добудувати будинок поки залишаються без відповіді.

Люди зверталися за допомогою практично в усі державні структури, але допомогти їм ніхто не може.

Як бути далі люди поки не знають. На чергових зборах вирішили писати листа в Кабінет Міністрів, аби хоч якось врятувати або своє майно, чи повернути свої гроші.