Банки отримали постанову НБУ, за якою від 23 вересня обміняти валюту можна буде лише після пред’явлення документа, що засвідчує особу. Раніше документи треба було надавати у разі, коли сума обміну валюти перевищувала 15 тисяч гривень, а для обміну суми у понад 50 тисяч гривень банк був зобов’язаний зробити копію паспорту та індентифікаційного коду клієнта.

За інформацією банкірів, у новому розпорядженні йдеться про надання документів для обміну "суми, що не перевищує 50ти тисяч гривень", а відтак, теоретично, може йтися і про 5 гривень. За словами місцевих аналітиків, розпорядження Нацбанку ускладнить життя тим, хто купує по 50 і 100 доларів, і ніяк не вплине на тих, хто міняє значно серйозніші суми, з "нелегальними валютними оборудками". Дізнатись про точний курс можназдесь.

Нагадаємо, банку забороняється здійснювати операції з продажу іноземної валюти через касу одній особі в один операційний день на суму, що перевищує еквівалент 150 тисяч гривень. У той же час, вказані обмеження не поширюються на операції, які здійснюються через банківські автомати самообслуговування та обмен веб моней. Меню такого банкомата має містити інформацію про курс валюти і ознаках платіжності банкнот інвалюти.