На такий крок усі найпросунутіші і найсвідоміші жителі Землі, у їх числі й рівняни, зважилися заради порятунку екологічної ситуації нашої планети. Вперше День без автомобіля провели 1998 року у Франції. Тоді до акції долучилися близько двох десятків міст. Проте вже до 2001 року до руху офіційно приєдналися більш ніж тисяча міст у 35 країнах світу.

Олександра Почтаренко за кермом вже сім років. Вважає себе вправним водієм. Зізнається, що майже завжди дотримується правил дорожнього руху. Каже, прожити без авто у сучасному світі неможливо.

Таких як Олександра у Рівному багато. Адже в області зареєстровано майже 200 тисяч транспортних засобів. Дороги перевантажені автомобілями.

Радіють цьому власники автосалонів. Кажуть їхні продажі щороку пожвавлюються. Все більше людей купують авто за готівку, а не в кредит.

А от працівники ДАІ не надто задоволені автомобільним бумом. Кажуть, кількість дорожньо - транспортних пригод щороку росте.

Аби запобігти такій невтішній статистиці, екологи започаткували свято - День без авто, просять водіїв хоча б сьогодні відмовитись від автівок. Як альтернативу пересісти на тролейбуси та велосипеди. Так і зробив рівнянин Віктор Стецюк. Його девіз - без велосипеда ні дня. Не проблема подолати ліфт і сходи аби дістатись до роботи. Тому хоча б цього дня закликає всіх рівнян брати з нього приклад.