Такого висновку дійшли в обласній бібліотеці обираючи найактивнішого читача до Всесвітнього дня бібліотекаря. Ним виявився працівник обласного управління МНС в Рівненській області Валерій Бура. Як подяку від місцевих бібліотекарів чоловік отримав черговий стимул відвідувати книгозбірню у вигляді безкоштового річного абонемента?

Працівники обласної бібліотеки кілька років поспіль визначають найактивніших читачів. Проте вперше, на подив бібліотекарів, переможцем виявився працівник Міністерства надзвичайних ситуацій. Любитель книги Валерій Бура хоча і часто відвідує книгозбірню, та гадки не мав, що найбільше у Рівному.

Неабиякою несподіванкою перемога Валерія стала і для його керівництва. Тепер, кажуть, заохочуватимуть й інших своїх підопічних до активних відвідин бібліотеки.

В подарунок від бібліотеки зразковий читач отримав безкоштовний абонемент на наступний рік та кілька книг місцевих та сучасних авторів.

Крім цього, Валерій Бура отримав можливість відчути себе на місці бібліотекаря. Його запросили на вихідних замінити працівників книгозбірні на робочих місцях.

Тож нині до гасла рятувальників "запобігти, врятувати, допомогти" справедливо можна додати ще й "прочитати".