Вони стверджують саме через це продукція селян не долежує до березня місяця - коли попит на неї найбільший. Тоді на рівненські ринки овочі потрапляють із закордону, якість яких доволі сумнівна. Голова облдержадміністрації Василь Берташ вирішив перевірити чи є в словах рівненських фермерів правда.

Фермер з Млинівщини Сергій Сорока своєю продукцією може забезпечити таке місто як Рівне . Адже має 128 гектарів землі на Рівне нщині та більше двохсот на Волині. Вирощує тільки овочі. Демонструє керівництву області вже достиглу капусту. Має її навіть голубцевий вид. Невеличка головка та рівні листки призначені саме для приготування українських голубців. При вирощуванні овочів використовує голландське насіння та сучасні технології.

Має фермер і достатньо техніки для збору врожаю. У фермера Сергія Сороки постійно працює 15 людей. Ще 50-т у сезонний період.

Загалом на Рівне нщині 600-т фермерських господарств, але лише у 15-ти вирощують овочі. Своєю продукцією вони можуть забезпечити не лише Рівне нську область.

Аби виходити на ринки зарубіжжя, рівненським фермерам не вистачає овочесховищ. Урожай не долежує до березня. Овочезбірні потрібно будувати з холодильними камерами, кажуть фермери. Коштує одна більше шести мільйонів гривень. Для області це чималі кошти, відзначає голова Рівне нської облдержадміністрації Василь Берташ. Втім, хоча б частково фермерам допомогти обіцяє. Конкретні суми допомоги поки не називає. Каже, все буде залежить від бюджету на 2012 рік.