Спершу, вже невдовзі відкриють нову чотирнадцяту школу. Кошти на будівництво виділили міського, обласного та державного бюджетів. Як йдуть роботи на об'єкті вчора перевіряло міське та обласне керівництво.

Найсучасніші технології - автономне опалення, світловідбиваючі вікна, власні каналізаційно-очисні споруди, не школа, а мрія. Саме так охарактеризував міський голова Рівного Володимир Хомко нову чотирнадцяту школу. Над будівництвом навчального закладу в три зміни трудяться майже 200 будівельників. І все заради того, щоб вже до кінця місяця учні сіли за нові парти у нових кабінетах.

Гроші ж на будівництво чотирнадцятої школи збирали, як то кажуть, всім селом. Кошти виділялися як з міського так із обласного бюджетів, та й у столиці не поскупилися. Навчальний заклад вчитиме дітей чи не всього Басового кута. Адже школа розрахована на 360 учнів. А до кінця року планується облаштування правого крила школи ще й дитячим садочком.

Ще одну школу планують відкрити цьогоріч. Навчальний заклад у селі Будераж, що неподалік Здолбунова, заклали, ще в 90 році. Та з розпадом Радянського союзу, зійшли на "ні" і всі будівельні роботи. Будівля почала відбудовуватись тільки минулоріч, при тому, що проектно-кошторисна документація була готова ще в 2002 році.

Відкриття цього навчального закладу з нетерпінням чекають не тільки вчителі, а й учні. Бо ж стара школа вже зруйнована і діти мають їздити на навчання до сусіднього села.

Відкриття Будеражської школи планується на день Святого Миколая. Адже всі будівельні роботи йдуть згідно графіка. І хоча в селі лише 93 учні, навчальний заклад може вмістити 130. Мовляв будували на перспективу. Загалом до кінця 2011 року планують здати ще 5 шкіл в області.