Вчора із обласного збірного пункту у Здовбиці до війська вирушили більше двох сотень новобранців із 740. До слова, в цілому на Рівненщині підлягають призову більше 11,5 тисяч юнаків, але відбирають лише найкращих.

У нинішній осінній призов на Рівне нщині на одне місце претендували по троє юнаків. Сьогодні перша частина тих, хто матиме честь служити в українському війську, вирушать на поповнення його лав у всій Україні.

Попри те, що охочих служити в армії нині не бракує, за станом здоров'я потрапити туди може не кожен. І щороку ситуація погіршується. Тож до збірного пункту дістаються лише найміцніші.

Із гордістю та надією дивляться на новобранців їхні рідні. Між тим хлопці, хоч і крокують поки незграбно, проте тримаються гідно і бадьоро.

По прибутті до військових частин новобранці пройдуть курс молодого бійця та вчитимуть Статути Збройних Сил України, після чого присягатимуть на вірність українському народові. У військових частинах Рівне нського гарнізону присяга запланована на кінець листопада.