Своєю постановою урядовці скоротили перелік контролюючих інстанцій та документів потрібних для митного оформлення вантажів. За прогнозами експертів час, затрачений на "паперову" тяганину на кордоні скоротиться чи не удвічі.

Зокрема в області було делеговано повноваження по ветеринарному і карантинному контролю, які можуть здійснюватись і фахівцями на місцях, аби не затримувати вантаж на кордоні. Тобто безпосередньо у пунктах пропуску один митник перевіряє всі необхідні документи. При цьому здійснення такого контролю зупиняється, якщо при проведенні огляду виявлено пошкодження упаковки, яка безпосередньо контактує з товаром, якщо є явні ознаки псування товарів, а також якщо термін придатності товарів закінчився.

Окрім того, перевірка припиняється, якщо у декларанта відсутній хоча б один необхідний документ або відомість на такелажные работы. У разі припинення попереднього документального контролю митник повинен викликати до пропускного пункту співробітника відповідного контролюючого органу. Пише Дзеркало тижня