Для Рівного це - престольне свято. 10 років тому Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом відбулося освячення Свято-Покровського кафедрального собору, де сьогодні Святійший особисто очолив святкове богослужіння. У своїй проповіді Патріарх Філарет наголосив на необхідності єднання українського народу та української церкви, а також висловив сподівання, що свято Покрови зрештою стане в Україні державним.

Попри те, що день робочий, у Свято-Покровському кафедральному соборі велелюдно. Віряни прагнуть потрапити на урочисте богослужіння, котре сьогодні очолив особисто Патріарх Київський та всієї Русі-України Філарет.

Про особливу шану Покрови Пресвятої Богородиці ще козаками згадав у своїй проповіді Святійший, та зауважив, що сьогодні саме на честь Покрови в Україні збудовано найбільше храмів. Також Патріарх Філарет нагадав, що найбільші поразки в нашій історії ставалися через розбрат і закликав вірян до об'єднання в любові. По завершенні урочистого богослужіння Святійший сказав свої вітальне слово для глядачів Першого місцевого.

По завершенні Богослужіння від Свято-Покровського кафедрального собру рушила хресна хода - до пам'ятника першому командувачу Української Повстанчої армії Климу Савуру, де відбувся молебень, а по-тому - до Майдану Незалежності на народне віче. Учасники ходи пронесли вулицею Соборною і розгорнули на Майдані найбільший в Україні державний прапор.