Це намагалися з'ясувати місцеві кулінари. Для цього організували перший відкритий чемпіонат міста з барбекю. Участь у ньому взяли шість команд, а переможця визначало спеціальне журі.

Вахтанг Ткабладзе - кухар відомий не лише в Україні, а й в усьому світі. Із приготовленим на мангалі хачапурі довжиною в дев'ять метрів сімдесят два сантиметри 1 жовтня цього року він потрапив до книги рекордів Гіннеса. Зараз працює в Луцьку. Зі своєю командою вирішив спробувати свої сили на відкритому чемпіонаті Рівного з барбекю.

Окрім команди з Волині на фестиваль завітав і шеф-кухар з Чехії. За звання найкращих з приготування барбекю змагались також чотири рівненські команди.

Умова перемоги - смачна страва, яка найбільше сподобається журі. Після годинного чекання перша команда пропонує свої шедеври.

Такої смакоти ще в житті не їли, кажуть перші дегустатори.

Страви власним шлунком, а не пробірками вирішив перевірити і головний лікар санстанції Юрій Ромець. Впевнений, глядачі, які скуштують страви з гриля до його інстанції не потраплять. Вже навесні організатори планують зібрати на конкурс кухарів з усієї України.

Перемогла на першому відкритому чемпіонаті Рівного з барбекю команда з Луцька на чолі з Вахтангом Ткабладзе. В подарунок вони отримали новий мангал.