Президент України дбає про Рівне. Спеціальний фонд, який працює під його патронатом ось уже кілька років дає гроші місцевій громаді. За них у Рівному залатали кілька дірок в комунальній галузі та відкрили відділення в одному з пологових будинків. Річку Устя цьогоріч чиститимуть також коштом президентського фонду. Утім місцевим чиновникам і цього мало - вони проситимуть ще.

Василь Кашевський - один з авторів плану стратегічного розвитку міста Рівне . Нині він зацікавився програмою, яка фінансово підпримує проекти місцевому самоврядуванню. Переконує, це одна з небагатьох можливостей отримати реальні гроші на вирішення нагальних проблем.

Заступник голови фонду Сприяння місцевому самоврядування, який діє при Президентові України Віктор Лопатинський переконує цей проект унікальний для нашої країни. За п"ять років існування фонд вже роздав місцевим громадам понад п’ятдесят мільйонів гривень.

Рівне також тричі вигравало гранти фонду. Кошти витратили на відкриття відділення сімйеної медицини в другому пологовому будинку, реконструкції внутрішньобудинкових мереж. Цьогорчі отримані кошти витратять на розчищення річки Устя.

Якщо співпраця з фондом місцевого самоврядування триватиме і надалі, то за кілька років Рівне може значно поліпшити свій вигляд не особливо витрачаючись з бюджету.