Рослина із Південної Америки прижилася у місцевої мічуріна-аматорки. Тетяна Дядюсь плоди пепіно у жовтні зриває уже третій рік. Втім не ласує - чекає до січня, щоб ті достигли. Як виростити екзотичний плід на підвіконні чи у теплиці?

У теплиці поруч достигають звичні помідори та екзотичне пепіно. Вони — родичі, із одного сімейства пасльонових. Тропічне пепіно поки ще зелене. Яке буде на смак, господиня знає: урожай збиратиме утретє. Насіння три роки тому поштою їй переслав інший городник.

Коли плоди пепіно дозріють, стануть жовтого кольору. Ще їх називають "динна груша". Через форму та смак.

Виростити тропічну рослину у помірно континентальному кліматі, притаманному нашій місцевості, можна, — кажуть професійні садівники. 120 років тому російський цар Олександр III наказав вирощувати пепіно в усіх палацових оранжереях. Стовбур гарно росте у горщиках удома, навіть, у відкритому ґрунті, але дочекатися плодів — дуже складно.

Рівне нська городниця-аматорка на вирощуванні пепіно не зупиняється. Має цілу колекцію екзотичних рослин.

Поки чекає на плоди цих рослин, пепіно із теплиці вирішила перенести додому. Плоди — дорогі й не в усіх супермаркетах є, а рослина боїться морозу. Коли свій урожай достигне, з'їдять, як зазвичай, у новорічну ніч сім'єю.