Така приваблива пропозиція цілком реальна. А дешеве житло ще й з екологічних матеріалів: дерева та соломи. Нині неподалік Рівного, складають перший такий будинок. Згодом по сусідству зведуть ще півсотні. Як виглядатиме майбутній еко-квартал у селі Радиславка?

Цей будинок із дерев'яного каркасу та солом'яних стін — перший у майбутньому еко-кварталі. Наступного року тут оселиться сім'я рівнянина, науковця із водного університету.

Зупинилися на еко-будинку із соломи. Його вартість — сто тисяч гривень. Тепер замість вісімнадцяти квадратів у гуртожитку — матимуть сто у власному будинку.

Юрій Муляр не єдиний хто із кімнатки у цегляному гуртожитку мріє перебратися до власного солом'яного будинку. Має ще 30 однодумців. Усі разом створили кооператив. На семи гектарах, за 10 кілометрів від Рівного, збудують цілий еко-квартал. Але згодом, коли вирішать проблему із дозвільною документацією. Зводити помешкання із соломи в Україні наразі не дозволяють, бо вона не значиться будівельним матеріалом.

Небагато й будівельників, які вміють стіни вкладати із тюків, а не цегли. Будинки із очерету споруджував Сергій Процик. Каже: технологія схожа до солом'яної.

На зведення експериментального еко-будинку, піде вісім сотень тюків із житньої соломи. Півметрові завтовшки стіни триматимуть тепло, як із цегли на три з половиною метри. Житню солому не їдять миші, — каже господар. А щоб вберегти житло від вогню, стіни обштукатурять глиною ззовні та зсередини.

Обігріватиме еко-будинок тепловий акумулятор. За задумом він працюватиме від вітряка, який ще мають встановити. Але електромережу до будинку все ж підведуть, про всяк випадок. Нерухомість в Каннах