Втім неякісне м'ясо таки спробувала її мама, яка вже за декілька хвилин про це пошкодувала. Що робити, коли вам в магазині пропонують неякісні товари та як можна захиститися від цього у день якості дізнавалися наші кореспонденти.

Ольги Менлікова вирішила порадувати свою дворічну донечку смачненьким. В місцевому супермаркеті придбала одну з найулюбленіших страв малечі - курячі стегенця. Та тільки вдома зрозуміла - м'ясо вже не першої свіжості. Неприємний запах від вареної курятини не злякав матір Ольги, котра власним шлунком перевірила його якість. Як результат - біль в животі та рвота. Рівнянка не розгубилася та пішла виясняти відносини з керівництвом супермаркету.

Після годинної суперечки жінці все ж повернули гроші. Але так буває не завжди. Більшість споживачів просто не знає де і як відстоювати свої права, якщо на місці покупки товар назад не приймають. Найчастіше люди залишаються без пожитку, і без витрачених на нього коштів. Проте така поведінка продавців, кажуть юристи, є прямим порушенням прав людини.

Головним доказом споживача є чек. Без нього, довести, що правда на стороні покупця практично не можливо. Та це не заважає постраждалому звернутися в Управління захисту прав споживачів.

Ольга Менлікова, навчена гірким досвідом, відтепер після кожної покупки зберігає чеки. Що ж до випадку з курячими стегенцями, замислюється над позовом до суду на горесупермаркет. Каже, ризикувала не тільки здоров'ям, а можливо й життям власної дитини.