Днями на Сарненщині відкрили півтора десятки кілометрів лісових доріг. Левова частка з них із твердим покриттям. Однак, це лише крапля в морі, кажуть фахівці. Адже всього потрібно сотні і навіть тисячі кілометрів таких шляхів.

Близько сотні кілометрів лісових доріг нині побудували в області. Днями урочисто відкрили ще майже 16 кілометрів шляхів у Клесівському та Сарненському лісгоспах. Окрім того, за рахунок держбюджету завершується будівництво грунтово-покращених лісових доріг протяжністю більше 15 кілометрів, на суму 5 мільйонів гривень. Та це десята частина від потрібного забезпечення області лісовими дорогами, каже начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Грицайчук.

Очільник краю впевнений, будівництво лісових доріг, зокрема й на Рівне нщині — це шлях до європейських стандартів.

Окрім сполучення між селами, лісові дороги - це ще й протипожежна смуга, і економія дизпалива при перевезенні на склади деревини, кажуть чиновники. Наступного року із бюджету планують виділити вдвічі більше грошей на будівництво таких доріг на Рівне нщині .

Віктор Сівець каже, незважаючи на збільшене фінансування, лісівникам все ж доведеться "затягнути паски". Адже в 2012 році в Україні очікується наступна хвиля фінансової кризи.