76,5 тисячі гривень вже отримали будівельники, котрі переоснащують системи водопостачання в селах Городище Рівненського та Терентіїв Гощанського району. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.

За його словами, завдяки впровадженню цих двох проектів доочищення, результат відчують майже 650 абонентів – краяни споживатимуть якіснішу воду. На її фільтрування витратять понад 260 тисяч гривень з держбюджету.

Крім того, в рамках державної програми "Питна вода України" в області реалізовуватимуть ще два масштабніші проекти. Зокрема, фінансову підтримку матиме селище міського типу Володимирець, де вже визначилися з виконавцем, який реконструюватиме станцію знезалізнення. На це передбачено понад 900 тисяч бюджетних гривень, з яких 10 відсотків фінансує місцевий бюджет. Як результат – майже три тисячі абонентів споживатимуть якісну воду. Ще понад 550 тисяч гривень зарезервовано в держказні на модернізацію систем для очистки води на станції знезалізнення Горбаківського водозабору. Ефект від реалізації проекту – якісне водопостачання майже 10 тисяч абонентів.