Мирно ділили землю сьогодні рівненські депутати на другому пленарному засіданні сесії. А ще затвердили план порятунку риби в Усті, розподілили майже мільйон бюджетних гривень і вирішили долю КТП-1728.

Без протестів рівнян та полеміки депутатів біля мікрофонів засідання тривало менше двох годин. Голосували переважно за індивідуальні земельні питання про передачу ділянок рівнянам у власність або в оренду. А от обіцяну землю під гаражі на вулиці Будівельників, кооператив досі не отримав. Це питання обговорять на наступному засіданні.

Погодили депутати програму розчищення і впорядкування річок на 2011-2015 роки. У яку копіку вона обійдеться, залежатиме від бюджетів наступних років. Головним аргументом, який потягнув депутатські руки догори, став мор риби в Усті. Однією з причин, на думку міського голови, риба гине через виведення нечистот у річку із приватних септиків у районі Басового Кута.

Замість благоустрою територій, вирішили депутати, ще цьогоріч лататимуть покрівлі у будинках. Крок вимушений: через подорожчання бензину, на благоустрій забракло грошей.

Чекатиме рівнян під новорічною ялинкою ще один сюрприз: платіжки квартплати.

Зникне незабаром комунальне підприємство 1728 через тримільйонну заборгованість за попередні роки. Депутати підтримали створення дочірнього підприємства КП. Схожа процедура відбулася декілька років тому із КТП “Комуненергія”.