Паперові ялинки, посуд, звірятка та будиночки з'явилися нині у Рівненській обласній бібліотеці. Понад сотню паперових забавок у різних техніках оригамі наскладали школярі з усієї області. Виставка-конкурс "Паперовий світ" працюватиме аж до кінця року. А усіх, хто хоче навчитися перетворювати папір у іграшки, запрошують до центрів науково-технічної творчості.

Зима на носі, а квіти розцвітають. Щоправда, паперові і тільки в умілих руках вихованців центрів науково-технічної творчості. Перші гуртки складання оригамі на Рівне нщині з'явилися шість років тому. За цей час школярі навчилися папір перетворювати на будь що. Найцікавіша і водночас найважча техніка оригамі — традиційна.

Найбільше тут оригамі у модульній техніці, косудами, кірікамі й квілінг. Паперовий паровозик школярі зі Здолбунова складали два тижні. Найдовше вирізали й закручували паперові смужки.

Як закрутити смужку у різні завитки, усім кому цікаво, показує методист здолбунівської станції юних техніків.

Залежно від того, як склеїти завиток, можна зробити напівколо, трикутник, зірку, дзвіночок. Усе, що дозволить фантазія. А вже завитки вкладати у візерунки на листівках, чи картинах. Оригамі називають мистецтвом складання паперу. У дітей воно розвиває дрібну моторику рук, спритність, просторове й логічне мислення, а ще — терплячість, кажуть психологи.