Мітингами та пікетами під вікнами владних кабінетів нині вже нікого не здивуєш. Однак, сьогодні в обласному центрі влаштували дещо незвичайний пікет. Без партійних прапорів та вигуків, а лише з молитвою.

Мітингувальників під стінами міськвиконкому небагато. Майже всі — прихожани Української автокефальної православної церкви Святого Миколая Чудотворця. Саме через приміщення храму та землю під ним прийшли до міського голови Рівного. Вимагають, аби той скасував свою постанову про передачу майна єпархальному управлінню автокефальної церкви.

Прихожани кажуть, земля під церквою по вулиці Словацького дванадцять коштує понад п'ятсот тисяч гривень і керівництво єпархії хоче просто її продати. Люди бояться, що їм не буде де молитися. Міський голова до мітингувальників не вийшов, натомість запросив до себе делегацію з трьох чоловік.

Звинувачення прихожан неабияк роздратували міського голову Рівного. Володимир Хомко порадив людям дочекатися рішення суду, яке обіцяв виконати.

В свою чергу прихожани впевнені, що рішення рівненської Феміди буде не на їхню користь і вже подали позов на дії міського голови Рівного до міжнародного суду в Страсбурзі.