Рівненщина одна з областей із найбільшими проблемами у сфері тендерних закупівель для закладів освіти. Наші місцеві активісти центру політичних студій провели моніторинг і виявили чимало порушень у процедурах закупівлі харчування для шкіл та дитсадків.

Протягом осені громадські аудитори моніторили діяльність Рівне нських освітянських тендерних комітетів, які закуповували продукти харчування для шкіл та садочків, шляхом порівняння цін на продукти харчування, складу тендерних комітетів, переможців тендерів та якість продуктів.

Інформацію активісти збирали шляхом надсилання запитів в обласну та районні державні адміністрації та міські управління освіти. Найпоширеніші порушення, кажуть аудитори, відсутність оголошень у місцевих ЗМІ про проведення тендерних закупівель.

Найгірше провели тендерну закупівлю за результатами проведених досліджень у Рівному. Мовляв на деякі продукти харчування ціни завищили, шляхом їх закупівлі на весь рік, а на деякі занизили, як результат гірша якість та погане харчування дітей у школах та садках. Міські чиновники звинувачення відкидають, кажуть проблеми при тендерних закупівлях дійсно були тому і замінили практично весь склад тендерної комісії, але наголошують працюють виключно в рамках чинного законодавства.

Також громадські активісти повідомили, що свої дослідження передали народним депутатам України, які вже ініціювали розслідування порушень тендерних закупівель у сфері освіти в Рівне нській області.