Таке прогнозують залізничники. Кажуть, пасажирські перевезення нерентабельні. Сьогодні це питання обговорили на засіданні постійної комісії обласної ради з правових питань, гласності та депутатської діяльності.

Приміські потяги віджили своє, кажуть рівненські залізничники. Термін їхньої експлуатації має складати біля 20 років, натомість вони не сходять з рейок вже чи не в два рази довше. Окрім того, ще й фінансування на ремонт не достатньо.

Не відповідає нормам експлуатації потяг, та й сам маршрут Антонівка-Зарічне - кажуть залізничники. На засіданні постійної комісії облради знову підняли питання про закриття вузькоколійки, головна причина — так звана "Кукушка" не рентабельна.

Натомість в облраді кажуть, альтернативи на перевезення населення Володимирецького та Зарічненського районів немає, тому закривати вузькоколійку не можна.

Не бачать залізничники рентабельності і в пасажирських перевезеннях загалом. Кажуть, з кожної витраченої гривні мають лише 9 копійок доходу. Як вихід пропонують передати їх в комунальну власність. Інша сторона з тим категорично не згодна.

Як складеться доля пасажирських приміських перевезень, достеменно не відомо. Та ось вантажні потяги передавати в чиюсь власність, залізниця не збирається.