Правоохоронці обіцяють посилити профілактику та боротьбу з правопорушеннями у кожному селі району, натомість місцеві громади обіцяють їм усіляку посильну підтримку.

У більшості сільських радах Дубровицького району відсутні дільничні пункти міліції для забезпечення прийому громадян та оперативного реагування на їхні звернення. Це одна з основних причин виникнення криміногенної ситуації в регіоні переконані чиновники. Хоча не менш проблемними питаннями залишаються на сьогодні: незаконний видобуток бурштину, самогоноваріння, робота нелегальних пунктів прийому металу, несанкціонована вирубка лісів, незаконне зберігання зброї.

На нараді розробили дієвий проект рішення, який при його реалізації, суттєво покращить як стан матеріально-технічного забезпечення, так і взаємодію між міліцією і органами місцевого самоврядування. Він передбачає збільшення складу дільничних інспекторів міліції, здійснення спільно з контролюючими органами перевірки діяльності пилорам, рейди щодо виявлення фактів незаконного видобутку бурштину, скупки металу, виявлення та притягнення до відповідальності осіб, що займаються виготовленням та реалізацією самогону.