Не звітував нині перед депутатами облради голова облдержадміністрації Василь Берташ. Втім через поважну причину - бо був у самого Президента. Головного міліціянта депутати теж не почули. Хоча Василь Лазутко до сесійної зали прийшов, але також поспішав до столиці. Їх звіти перенесли на тиждень.

Звітуватися перед депутатами сьогодні випало тільки голові облради. Юрій Кічатий зробив це письмово, а з трибуни відповідав на запитання. "Свободівець" Олег Осуховський поцікавився, навіщо облрада делегувала так багато повноважень адміністрації. "Бютівець" Микола Кучерук одразу спробував проконтролювати - фінансові потоки і поцікавився які програми до кінця року не будуть виконані і скільки це у гривнях.

До першої п'ятірки питань порядку денного потрапило питання про подальше функціонування приміських потягів Рівне нської дирекції залізниці. Після відміни трьох електричок зі Здолбунова на північні райони скорочення можуть продовжити. Загрожує це й славнозвісному "Поліському трамваю".

Нині із вкладеної у приміські перевезення гривні залізничники мають лише 9 копійок доходу, про прибутки і не йдеться, каже начальник місцевого підрозділу. Вихід бачать лише у співфінансуванні нерентабельних, але соціально важливих електричок, із місцевих бюджетів. Відповідний законопроект уже навіть пройшов перше читання в парламенті. А поки обласні депутати вирішили створити свою комісію, яка докладно вивчить ситуацію. Порятувати депутати хочуть і військові містечка, котрі нині не використовуються. Передати їх до власності територіальних громад доручив Міністерству оборони Президент - в обмін на квартири для військовослужбовців. У Костополі на такій території планують створити спортшколу, але містечка досі не передали. Чимало питань депутати перенесли на наступне пленарне засідання. Зокрема, за тиждень, 30 грудня слухатимуть звіти очільників обласної адміністрації та міліції, прийматимуть Програму економічного та соціального розвитку області і головний фінансовий документ - бюджет Рівне нщини на прийдешній рік.