На Рівненщині відкрито рух "варшавкою". Реконструкцію дороги Київ-Ковель-Ягодин завершено. Ділянку міжнародної траси від Сарн до кордону з Волинською областю зробили за чотири місяці, максимально використовуючи місцеву сировину.

Зокрема, на 52-кілометровий відрізок знадобилося 120 тисяч кубометрів асфальтобетону, майже 150 тисяч кубометрів щебеню, а також пісок і відсів. Такі обсяги збільшили виробничі потужності місцевих кар’єрів та підсилили добувну галузь Рівне нщини. Крім того, в реконструкції автомагістралі були задіяні й місцеві фахівці – майже 300 працівників облавтодору, а це додатковий заробіток краянам та надходження до казни. Про інші події коротко в огляді.

За рік зарплатні борги на Рівне нщині скоротилися більш ніж на 6 мільйонів гривень. Відтак, область займає друге місце в Україні за темпами їх погашення. Нині борг з зарплатні становить 2 мільйони 300 тисяч гривень. Більше половини суми працівникам винні економічно активні підприємства. На сьогодні найбільшими боржниками залишаються КДП «Ізумруд», ВАТ «Завод залізобетонних виробів», Рівне нський інститут МАУП та ВАТ «Рівне нська друкарня».

Фельдшерсько-акушерські пункти Дубенського району отримали велосипеди. Це суттєво полегшить роботу, переконані місцеві медики. Загалом придбали 19 велосипедів, які обійшлися в понад 14 тисяч гривень. Кошти на це виділили з районного бюджету. Велосипеди передали тим ФАПам, які того найбільше потребували, кажуть чиновники. Враховували, зокрема, віддаленість сіл, які обслуговує один заклад.

Для підопічних дубенського хоспісу створюють домашній затишок. Нині в закладі створили кімнату психологічного розвантаження, модернізували санвузли та облаштували безперешкодний доступ пацієнтам, які рухаються на візках. Завдяки співпраці з місіями, тяжкохворих краян забезпечили функціональними ліжками та протипролежневими матрацами. Також психологічний і духовний супровід пацієнтів здійснюють волонтери з числа релігійних громад та студентів. Зокрема, у відділенні паліативної допомоги щоденно чергують студенти-волонтери, які допомагають у соціальному обслуговуванні тяжкохворих жителів Рівне нщини. Проводять майбутні медики у хоспісі й практичні заняття, допомагаючи полегшити перебіг хвороб у пацієнтів. Загалом у закладі нині перебуває 35 краян, за якими нікому доглядати.