Зміни відбудуться у нарахуваннях за вивіз сміття. Одним ця послуга подешевшає, іншим — може подорожчати. Із січня вартість сміття залежатиме від кількості прописаних у квартирах. Більше про нововведення і коли вони наберуть чинності дивимось далі.

У скільки обійдуться викинуті пакунки вже у наступні місяці поки не знають ні рівняни, ні ті, хто відповідає за вивезення непотребу, ні самі чиновники. Тариф затвердять 10 січня на міськвиконкомі.

Сім'я рівнянки Лариси із шести чоловік живе у трикімнатній квартирі. Пакунки зі сміттям викидають щодня. Новий підхід до нарахування вартості вивозу сміття жінка підтримує.

Нарахування за сміття вирішили переглянути після судового рішення. Рівнянин подав до суду на міськвиконком, коли вчергове заговорили про підняття квартплати. Тоді чиновники вирішили: за вивіз непотребу потрібно платити окремо, напряму підприємствам-збирачам, а не гамузом за усі послуги ЖКП. Таким рішенням догодили сміттярам і самотнім, які живуть у великих квартирах.

Протягом року один рівнянин викидає 280 кілограмів непотребу, або 750 грамів щодня, таку норму затвердили на міськвиконкомі. У січні, відповідно до кількості прописаних у квартирі, а не до її метражу, прийдуть перші рахунки за вивезення сміття. А ще контролери із договорами на цю послугу.

Рівнянка Лариса планує заключити такий договір. Новий тариф не збільшиться у її випадку, впевнена жінка.