Не сповідує жодної релігії, але малює ікони рівненський художник Ігор Слюсарчук. Уже багато років він подорожує світом. Найбільшої популярності майстер набув у Бразилії. Заокеанська країна прийняла митця з Рівного з відкритими обіймами. Водночас в Україні його творчість поки майже не відома. А от Анні Яцук вже пощастило з нею познайомитись.

Ігор Слюсарчук уже шість років професійно малює ікони. Справжнім майстром допомогла йому стати дружина - бразилійка Марія де Сікейра. З нею чоловік познайомився у Лісабоні під час чергової подорожі світом. Вона мала власну галерею і займалася продажем картин. Сьогодні Ігоря Слюсарчука більше знають у Бразилії. Адже у себе на батьківщині дружина має найбільші зв'язки з продажів. В Україні чоловік поки мало популярний.

Свої картини майстер малює олією. У роботах поєднує як релігійні течії, так і орнаменти, квіти та природу. Саме такою неординарністю картини славляться у Бразилії. Жінка пам'ятає, що першу роботу чоловіка продали за дві тисячі доларів. Зараз вони коштують значно дорожче. А починалося все, каже художник, з елементарних малюнків у дитинстві.

Окрім живопису, чоловік займається й фотографією. Каже, в Україні буде доти, поки не організує хоча б одну персональну виставку. А потім разом з дружиною знову вирушить у подорож світом.