Ділянкою Соборної від Чорновола до Дубенської тепер може рухатися тільки громадський транспорт, а також водії-інваліди і ті, хто проживає та працює в центрі міста.

Вулиця Соборна, понеділок, о-пів на 9-ту ранку. Дорога попри годину пік та "нельотну" погоду помітно порожня. Поміж маршрутками видно лише поодинокі приватні автівки. Рухаємося до залізничного переїзду. Зараз він відкритий, тож дорога теж зовсім вільна...

А це вже вулиця Степана Бандери. Потік транспорту тут значно більший. І вже на мості стаємо в черзі на світлофор. Відстані по 500 метрів між автомобілями, котра так дратувала міського голову, тепер немає - водії тягнуться щільним караваном. Відрізок дороги у 900 метрів долаємо майже 10 хвилин, тобто швидкість руху приблизно 7 кілометрів за годину.

Тим часом на Соборній навпроти пам'ятника Несвицькій ДАІ активно працює з порушниками. А їх не бракує.

Протоколи поки не складають, цього тижня можна ще відбутися попередженням, адже хтось досі про зміни не чув, а знаків за звичкою не помітив. Між тим враження водіїв від руху на Соборній різні.

Микола, водій легковика:
М.: “Взагалі, хай люди пішки ходять і на велосипедах їздять. Менше аварій, більше здорових людей”.
Журналіст: - А чому ж ви поїхали Соборною?
М.: “А я не знав. Я б із задоволенням об'їхав би”.
Журналіст: - На знаки не дивитеся?
М.: “На знаки? А де там був знак? Вони зараз закидані снігом всі”.

Олександр, водій маршрутки: “Звичайно, ліпше стало. Ліпше, значно менше машин.”

Андрій, водій легковика: “Як пояснив міський голова стосовно того, що ті люди, які працюють на центральній вулиці, мають право рухатися. Які документи потрібно показати цим хлопцям у формі, щоб підтвердити, що я працюю на цій вулиці? Виникає таке питання. То нехай вони доопрацюють цей документ і тоді забороняють рух транспорту”.

Петро, водій легковика: “Обурило те, що платять за дорогу водії, а водіїв тепер поділили на 2 категорії: перший сорт і другий сорт, які мають право і не мають права їздити по Соборній. Була реконструкція дороги біля пивзаводу. Не зроблено “кишені” біля райадміністрації і не роширили перехрестя з поворотом на Дубенську, де є найбільша проблема. Там тролейбус не може повернути нормально. Не думаю, що водії винні в тому, що не можна проїхати”.

Громадсько активні водії обіцяють добитися скасування розпорядження про закриття Соборної. Для цього планують об'єднатися, підключити міських депутатів, позиватися до суду і навіть протестувати під стінами міськвиконкому.

Віталій Дещинський, начальник ДАІ м.Рівного В.Д.:“Рішення прийнято, а Державтоінспекція буде контролювати його виконання. Це була ініціатива перевізників, тролейбусників і водіїв. А Державтоіспекція не проти обмеження руху на вулиці Соборній. Відсьогодні проїзд дозволено транспортним засобам, які рухаються по встановлених маршрутах, а також людям, які проживають в зоні дії знаку, а також тим, хто обслуговує підприємства, які знаходяться в зоні дії знаку при умові виїзду і в'їзду в зону дії з найближчих перехресть”. Кореспондент: - Машини міського голови і його заступників належать до числа цих автомобілів? В.Д.: “Без коментарів”.