Сніг - це не тільки головний біль для комунальників і незручності для водіїв та пішоходів. Кучугури принесли ще й чимало радості, діти нарешті дістали санчата та почали ліпити сніговиків.

І навіть дорослі долучилися до забав. На Вербовій у Рівному постали снігові герої мультфільму "Шрек". Сам зелений людожер, його дружина Фіона та друг Віслюк. Їх виліпив зі снігу водій "Укртелекому" Роман Свистонюк. Новоспечений скульптор в такий спосіб вирішив потішити дітей.

Поки одні мешканці міста ліплять сніговиків, рівнянин Роман Свистонюк закінчує творити людожера Шрека. Його дружина Фіона та віслюк вже готові. Автор розмалював їх акварельними фарбами. Вдало відтворив всі риси обличчя та фігури.На роботу затратив два дні. А дітлахи й справді задоволені. Ніхто не проходить повз снігових героїв мультфільму.

Автор доліплює людожеру вуха, тепер залишається лише підкорегувати тіло. Скульптором себе чоловік не вважає. Працює водієм. Каже, ліпить фігури з снігу аби порадувати рівнян. Останні, й справді здивовані.

Роман Свистонюк хвилюється, аби його скульптури не порозвалювали підлітки. Каже, хлопці хотіли це зробити вже неодноразово. Та мешканці будинку їх відганяли. На героях мультфільму Шрек чоловік зупинятись не збирається. Вже знає, кого зліпить наступним.