Повітря Батьківщини завжди солодке і приємне. У цьому переконана дочка відомого вихідця з Рівного, талановитого художника та педагога Георгія Косміаді - Надія.

Жінка - громадянка Німеччини, а живе в Італії. Цьогоріч Ніна Косміаді знову приїхала на Батьківщину. Поціновувачі творчості Георгія Косміаді та друзі його родини зібралися в Рівне нському краєзнавчому музеї, аби побачити дочку відомого педагога - Надію Косміаді. Жінка приїхала до Рівного на святкову виставку, яка приурочена 20-ти річній співпраці між відомою сім'єю та рівненськими істориками та вчителями.

Насправді Надії Косміаді вже 87 років. Вона має дорослого сина, внуків та правнуків. Але ніколи не забуває про свого покійного батька, викладача малювання Георгія Косміаді, який жив і працював у Рівному на початку 20-го століття.

Надії Косміаді вже не має що дарувати Рівному. Вона вже давно передала весь архів батька Рівне нському краєзнавчому музею. Адже професор мріяв щоб весь його доробок залишився на рідній землі.

Окрім краєзнавчого музею, роботи Георгія Косміаді експонуються у Рівне нській українській гімназії. Там Надія Косміаді постійно спілкується з школярами. Надія Косміаді пробуде у Рівному недовго. А от виставка робіт її батька та його учнів, де представлено 40 картин - діятиме до 30 січня.