А на Дубенщині тим часом теж говорять про новий завод. Перероблятиме він, щоправда, не м'ясо, а сміття. І вироблятиме електроенергію та дизельне паливо. Поки місцеві фахівці завершують відповідні розрахунки, в районі ліквідовують стихійні сміттєзвалища та закуповують сучасні автомобілі для вивезення твердих побутових відходів. Одну з таких машин передали днями комунальному підприємству в селищі Смига.

На появу спецавтомобіля для вивезення сміття у Смизі чекали не один рік. Тепер машину залишилось укомплектувати контейнерами - і до робота вона готова. Керівник комунального підприємства вже знає, де їх придбає - у місцевого виробника, в Квасилові.

Богдан Мацишин каже: з допомогою спецавтомобіля можна буде вивозити сміття не лише зі Смиши, а й із навколишніх сіл. А керівник Дубенщини дивиться ще далі: Данило Корилкевич хоче запустити в районі сучасний сміттєпереробний завод.

А поки дубенські економісти роблять відповідні розрахунки, у районі вже провели паспортизацію сміттєзвалищ і ліквідували майже чотири десятки стихійних смітників.