Двоє померлих та восьмеро із обмороженнями. Такі наслідки різкого зниження температури від минулої п'ятниці. Із початку року на Рівненщині потерпілих ще більше. 17-го та 23-го січня мороз відібрав життя ще у двох пенсіонерів у костопільському та Березнівському районах. Элитная косметика для лица на нашем сайте рекомендуем.

Пальці на його ногах та руці відняв мороз. Чоловік наприкінці минулого року заснув у парку. Він немає житла і подітися не мав де.

Ампутацією обморожених фаланг, медики врятували життя цьому чоловіку. Окрім нього у відділенні є ще один безхатченко. І йому ампутували пальці на ступні, а ще руку. Якби цього не зробити - чоловіки померли б, пояснює лікар. Відморожені частини тіла, організм сприймає уже за чужорідні. А це одразу ж позначається на нирках.

Нині на лікуванні у опіковому центрі перебуває ще четверо людей із І-ю та ІІ-ю ступенями обмороження. Усі вони, каже лікар, не оцінили резерви свого організму та низький мінус. Простоявши у легковбраному одязі 15 хвилин на теперішньому морозі, можна отримати загальне переохолодження. Якщо температура тіла знижується до 30 градусів - людина помирає. За шість останніх діб на Рівне нщині жертвами лютого морозу стало десятеро людей. Двоє із них - померли. Якщо мороз таки підкрався, руки й ноги замерзають, у жодному разі не варто зігріватися алкоголем.

Якщо перебування на морозній вулиці хоча б 15 хвилин - необхідність, варто потурбуватися про обличчя та кисті рук. Мастити їх жирним кремом перед сном. Зранку, перед виходом з дому, про цю процедуру забути. Зволожувальний крем у критичний мороз - ворог, а не помічник.

І про знежирювальні засоби, на період лютих морозів, теж краще забути, - радить лікар. Якщо ж на вулиці потрібно затриматися на годину й довше, краще одягнути декілька натуральних легких светрів, замість одного грубого й синтетичного. А ще більше рухатися.