Не відкупляться грошима крадії кутників із електроопор, що живлять ПАТ Рівнеазот. Їх відтепер розшукує рівненська міліція. Проти них порушена кримінальна справа та їм світить по три роки за гратами. Нагадаємо, працівники "Рівнеобленерго" виявили крадіжку кутників з металевих опор високовольтних ліній електропередач. Через це під загрозою знеструмлення опинилися три райони Рівненщини та виникла ймовірність техногенної аварії на Рівнеазоті.

Техногенна аварія на "Рівне -азоті", знеструмлення трьох районів області, зупинка потягів у напрямку Луцька, збитки в понад сто тисяч гривень - може коштувати вибрик зловмисників, котрі поцупили кутники з металевих опор високовольтних ліній електропередач. Нині лінії тримаються тільки на чотирьох опорах. Проте на них таке навантаження не передбачене. Щоб уникнути трагедії, енергетики щодня виїжджають на місце пригоди та перевіряють стан електроліній. Начальник профільної служби Василь Корзюк каже, зараз вся надія на погоду. Якщо та сприятиме, фахівці вчасно усунуть пошкодження.

Тим часом в Рівне нському райвідділі міліції вже порушили кримінальну справу проти зловмисників. Руслан Мельник додає, самим штрафом злодії можуть і не відбутися.

Тим часом правоохоронці продовжують шукати тих, хто поцупив частину конструкції електроопор. А також перевіряють пункти прийому металобрухту та опитують свідків.