Чотири перахунки пенсій має провести пенсійний Фонд цьогоріч. Уже з лютого більше отримуватимуть чорнобильці, інваліди та учасники бойових дій. А от тим, хто відстоював право на надбавки до пенсій у судах варто почекати. Понад 50 мільйонів на виконання цих рішень Фонд не має. Хто, скільки, а головне коли отримає виплали з пенсійного?

Минулоріч Пенсійний фонд здійснив перерахунки для понад 300 тисяч пенсіонерів Рівне нщини. Відтак, на початок 2012-го середній розмір пенсії зріс на 10 відсотків і нині становить 1080 гривень. Втім, через недосконале законодавство, найбільше клопоту, кажуть, зараз виникає із судовим позовами до фонду з вимогою виплати підвищені пенсії чорнобильцям та дітям війни.

Якщо з 2008 по вересень 2011 фонд виплатив за судовими рішеннями 54 мільйони гривень, то за останні п'ять місяців вже назбиралось понад 50 мільйонів відсуджених пенсій, у тому числі дітьми війни. Останнім вже підвищили нарахування. Із січня вони отримуватимуть не 49 гривень, а цілих 57 гривень 54 копійки надбавок. Більше, тільки вже з лютого отримуватимуть й найбільш вразливі верстви населення.

Ліквідаторам аварії на ЧАЕС, а на Рівне нщині таких 612, з першого січня теж виплачують більше. Скільком ще чорнобильцям перерахують пенсії у Фонді не знають. Адже КРУ нині перевіряє законність присвоєння статусу кожному хто претендує на підвищену пенсію.