Про це повідомив адвокат засудженого. Валерій Фесовець наполягає: досудове слідство було проведено непрофесійно та поверхнево. Як наслідок, під час останнього судового розгляду з Руслана Хмеля зняли звинувачення у спробі зґвалтування та вбивстві з метою приховати інший злочин.

Нагадаємо, Марія Щербакова загинула за трагічних обставин ще у вересні 2006-ого року. Студентку РДГУ із численними травмами знайшли мертвою у підвалі багатоповерхівки на мікрорайоні Ювілейний. За підозрою у вбивстві міліція вже наступного дня затримала рівнянина Руслана Хмеля, з яким дівчина познайомилась за кілька годин до смерті. Та навіть через 6 років у справі так і не поставлена крапка. Суди різних інстанцій двічі засуджували Руслана Хмеля до 15 років позбавлення волі, та щоразу вироки скасовувались, а справу повертали на повторний розгляд. Батьки Марії Щербакової витримати цього не змогли. У серпні минулого року вони поїхали з України.

Захисники Руслана Хмеля наполягають: наміру вбивати Марію він не мав. Мовляв, так вийшло випадково – дівчина впала від ляпаса та отримала важку черепно-мозкову травму. Після цього засуджений начебто злякався та затягнув ще живу дівчину до підвалу, де й залишив помирати. Саме за це, а не навмисне вбивство, і слід судити її сина, - наполягає мати Руслана Хмеля.

Вчинок її сина, переконує Галина Хмель, треба кваліфікувати за статтею 135 кримінального кодексу України тобто залишення людини в небезпеці. Втім, адвокат потерпілих у навмисному вбивстві не сумнівається. Каже: засуджений, окрім нанесення тілесних ушкоджень, ще й душив Марію. І цьому є висновок експертів.

Оскаржувати останній вирок міського суду, який визнав Руслан Хмеля винним у намивному вбивстві та засудив до 14 років позбавлення волі, потерпілі не будуть, - каже Олександр Смоляров. А от захист засудженого вже готує апеляцію. На це закон відводить 15 днів з моменту оголошення вироку. А це означає, що ставити крапку в цій справі поки зарано.