Брати Капранови приїхали до Острога, щоб зацитувати свій останній роман. "Щоденником секретарки" тільки заохотили, озвучили усього три уривки. Між тим видання роману нині вже друге, від першого у ньому додалося ілюстрацій. У художники викликався рівненський музикант Юрко Журавель.

Брати Капранови читали те, що написали. Їх заслухалися дві сотні спудеїв найстарішого вишу України.

Вони читають про своє життя. Змусила взятися за написання «Записок» колишня секретарка братів. Чомусь вона робочі записи у журналі чередувала з тим, що відбувалося на роботі. Коли про це дізналися, Капранови звільнили свого літописця. А згодом вирішили: із цих записів буде книжка. Перше видання розкупили за три місяці. Зараз торгують другим.

Серед шанувальників «Записок секретарки» і місцевий музикант Юрко Журавель. Він не читач, але цю книжку, зізнається, поглинув запоєм на морі. Написане так сподобалося, що вирішив текст розбавити ілюстраціями.

На цих сторінках події 2004-го. Роман не історичний, кажуть автори, хліба ні в кого не забирали. Усе просто, читачі опинилися у шкірі бізнесмена. На ось таку згуртованість українців сподіваються брати і у майбутньому. А поки збирають їх на презентації свого роману, доповненого ілюстраціями.