Історія України не варта окремого вивчення в школі. До такого висновку прийшов головний освітянин країни, запропонувавши шкільний предмет Історія України інтегрувати в загальний курс - Історію, де історія нашої країни розглядатиметься в контексті всесвітньої. Трохи більше пощастило українській мові та літературі. Ці дисципліни у шкільних планах залишилися - тільки тепер у вдвічі скороченому вигляді. Рівненські освітяни таким рішенням Міносвіти обурені.

Історики та мовознавці зібралися у залі міськвиконкому, аби виразити своє "фе" новим навчальним планам Міністерства освіти. Кажуть, кількість уроків "Української мови" планують скоротити до двох на тиждень. Для порівняння, у Росії на вивчення державної мови у шостому класі середньої школи відводиться шість уроків щотижня.

Гірша ситуація складається з "Історією України". Рівне нські вчителі побоюються, що за задумом керівництва Міносвіти, цей предмет як такий взагалі зникне з розкладу шкільних уроків. Натомість з’явиться новий, інтегрований курс — історія, в якому буде поєднано всесвітню історію та історію України.

Освітян Рівного такі зміни у нових навчальних планах обурюють. Кажуть, їхню точку зору ніхто не питав.

Всі зміни до нових навчальних планів, які надійдуть з регіонів до Міністерства освіти, будуть розглядатися останнім упродовж березня. У кінці квітня їх ще розглядатиме колегія Міністерства. Рівне нські освітяни сподіваються, що їхні поправки візьмуть до уваги.