Нікотинові пластирі, таблетки, жуйки, електронні цигарки - здавалось би нині кинути палити чи не найпростіша справа. Проте, статистика Міністерства охорони здоров'я України свідчить зворотнє - до числа курців щорічно долучаються біля ста тисяч українців. Ситуації не змінили і надписи-попередження на пачках з тютюновими виробами про можливі наслідки паління. Чому курці не зраджують дружбі з цигаркою?

Більше десяти років Олександр також не зраджував дружбі з цигарками, викурював їх по пачці у день. Та одного дня вирішив більше не курити.

Лікар Михайло Симонов каже, завдяки лише одній силі волі кинути палити можуть не всі. Та коли затятий курець твердо вирішив покінчити з цигаркою можуть допомогти як народні методи так і фармакологічні. До прикладу, аби вгамувати тягу до тютюнової, треба пити чай з подорожником, або ж при потребі закурити - жувати корінь аїру чи селери.

Окрім цього, додає лікар, існують такі замінники тютюну як нікотинові пластирі та електронні цигарки. Проте останні Михайло Симонов особисто не рекомендує.

Якщо ж дружба з цигаркою Вам все не заважає, задумайтесь чи не шкодить вона оточуючим.