Бурульки атакують. У Рівному жертвами падаючого з дахів льоду вже стали двоє людей. Нині вони знаходяться в нейрохірургічному відділенні міської лікарні.

Один з постраждалих - студент Микола Котяш. Він вийшов з університету коли йому на голову впав замерзлий сніг.

Своє травмування Микола називає нещасним випадком. Каже: бачив як з університетського даху прибирали бурульки тож претензій до навчального закладу не має.

У Миколи, кажуть медики, незначна травма голови тож уже невдовзі він зможе повернутись до навчання. А от іншому чоловіку пощастило значно менше. Йому бурулька пробила голову – нині він у вкрай важкому стані.

Лікарі радять: якщо вам на голову впала бурулька, обов’язково зверніться за медичною допомогою. Незначна біль сьогодні, попереджають нейрохірурги, вже завтра може призвести до фатальних наслідків.

Тим часом у мерії Рівного запевняють, що роблять усе можливе для боротьби з бурульками. Обов’язки з прибирання дахів від льоду міська влада поклали на ЖЕКи. Але зусиль комунальників недостатньо. З дахів будинків, навіть у центрі міста, звисає ще безліч бурульок, які можуть не лише покалічити, а й вбити необачних перехожих.

Тим часом юристи радять: якщо на вас впала бурулька, за відшкодування збитків спробуйте домовитись із власником будинку. До суду ж звертайтесь лише у випадку відмови. Але виграти процес, попереджають адвокати, шансів небагато.

Та краще, кажуть юристи, взагалі не мати справ із судовою системою. Тож під час відлиги радять частіше піднімати голову та дивитись на дахи будинків. Адже такі травми легше попередити, ніж потім мати справи з їхніми наслідками.