Нелегальних пилорам на Рівненщині поменшає. У Володимирецьку місцеві та обласні чиновники на пару з силовиками провели спецнараду. Мізкували, як у районі покращити криміногенну ситуацію. Зокрема, як боротися з нелегальними пилорамами та копачами бурштину.

Незаконний видобуток бурштину та нелегальні пилорами — чи не найбільші проблеми Володимиреччини. Це визнають і чиновники, і самі мешканці району, і силовики. Останні й готові боротися зі злочинцями, та людей не вистачає. Однак місцева громада називає й іншу причину безперешкодної діяльності незаконних карателів та лісорубів.

Між тим влада краю визнає, покращити ситуацію з видобутком бурштину можна лише після виведення його з числа дорогоцінних каменів.

А як боротися з незаконними пилорамами вирішуватимуть спеціально створені робочі групи з числа чиновників та правоохоронців. Нині з майже 200 пилорам, що діють у районі, менше 80 — зареєстровані. Інші, посилаючись на те що працюють для власних потреб — не сплачують податки. Тому чиновники вирішили переконати власників пилорам працювати законно. Більше того, обіцяють навіть допомагати.

Якщо ж за три місяці ситуація у районні не покращиться — "полетять голови", підсумував нараду Василь Берташ.