Та все ж однією проблемою у Володимирцькому районі може стати менше. Там, в одному з сіл, планують побудувати міст через річку Горинь. Переправа потрібна, кажуть у селі, адже саме за річкою люди випасають худобу. А через відсутність пасовиськ у селі й корів мало хто хоче тримати.

На переправу через річку Горинь місцеві жителі чекали понад двадцять років. Більше того, включили її навіть як один з проектів програми розвитку ООН. Але конкурсна комісія в селі Великі Цепцевичі пріоритетом вибрала котельню.

У селі проживає більше трьох тисяч людей. У зв'язку з відсутністю нормального поля для випасу худоби в Великих Цепцевичах різко зменшилась кількість корів.

Досвід у Володимирецькому районі з будівництва мостів через Горинь справді є. В сусідньому з Великими Цепцевичами селі військовослужбовці Дубенської військової частини за два тижні звели нову переправу через річку. Тепер взялися допомагати людям в іншому населеному пункті району.

П'ятнадцять військових планують побудувати переправу через Горинь у Великих Цепцевичах за один тиждень. Роботи почнуть одразу після того як місцева громада знайде необхідних 120 кубометрів лісу.