Чимало спільного в українських повстанців з Ірландською республіканською армією. Про ірландських борців за свободу написав свою книгу відомий укрпаїнський публіцист Ярослав Ілляш. Назвав її "Нація, яка не капітулює" і вже презентував у Рівному.

Книга "Нація яка не капітулює" присвячена національно-визвольній боротьбі Ірландії з середини ХІХ століття. Праця містить відомості про часи народної самоорганізації, боротьбу Ірландської Республіканської Армії, етапи державного будівництва. Збірка статей дає можливість зрозуміти і проаналізувати пройдений шлях кельтського народу від вимираючої нації до успішної держави Європи.

Студенти переконані, книга буде цікавою українському читачеві, адже боротьба ірландців за свою незалежність подібна до боротьби українців.

На зустріч з автором книги студенти прийшли з задоволенням, кажуть боротьба Ірландії за свою незалежність цікава ще й тим, що триває вже більше тисячі років. Придбати книгу можна буде у рівненських книгарнях. Авторська ціна тридцять п'ять гривень.