ДО всесвітнього дня споживачів, яке відзначається нині, "Рівнеобленерго" своїм споживачам робить особливі подарунки. Вже сьомий рік поспіль енергетики надсилають сумлінним платникам листи з подякою, а інколи особисто приїжджають до абонентів з подарунками. Та все ж інколи і без конфліктів не обходиться.

Щороку "Рівне обленерго" нагороджує найкращих платників за спожиту електроенергію. Донині дякували лише абонентам-мешканцям, а цьогоріч відзначили ще й підприємства. На одне з них завітала заступник директора обленерго Оксана Грищук, щоб особисто вручити подяку.

Директор підприємства Василь Пахалюк такому сюрпризу радіє. Каже, попри те, що своєчасно розраховуються за спожиту електроенергію (а це щомісячно близько 350 (трьохсот п'ятдесяти) тисяч гривень) і уявлення не мав, що їхнє підприємство в списку найсумлінніших платників.

Попри те, що в списку сумлінних платників тисячі абонентів, енергетики наголошують, платіжна дисципліна все ж потребує поліпшення.

Оксана Грищук додає, для того, щоб потрапити до такого списку, абонент має щомісячно до десятого числа сплачувати кошти за спожиту електроенергію. Визначає переможців комп'ютер, методом випадкового відбору. Та окрім приємних моментів, зі споживачами в енергетиків іноді виникають і непорозуміння. Пані Антоніна з Дубна каже, їй неправильно нарахували плату. Та після кількахвилинного спілкування з фахівцем ситуація вирішилася.

Фахівці розповідають, такі випадки непоодинокі. Та іноді енергетики йдуть на крайні заходи. Злісних боржників після низки попереджень від електрики відрізують.

Отримати подяку найсумлінніші споживачі зможуть і наступного року, для цього потрібно лише вчасно платити за світло.