Це ностальгійне слово "дефіцит". Ті, хто сумує за радянськими часами, вже незабаром знову відчують подих тієї епохи. Розпещеним супермаркетами рівнянам, схоже, доведеться згадувати лексикон часів розвинутого соціалізму. На кшталт "Де дістав?" , "Що викинули?" чи "Торгівля з-під прилавка". Втім, навіть якщо у вас такої ностальгії немає, панікувати зарано. Тему досліджувала Світлана Сирота.

До гарного звикаєш швидко. Ще вчора рівнян непокоїв хіба що дефіцит грошей. Засилля конкуруючих один з одним супермаркетів майже не лишало шансів для невдоволення навіть найвередливішим. А вже сьогодні там почали одна за одною зникати цілі групи товарів. І хоча порожні полиці поки що рідкість, асортимент помітно збіднів. Головна причина - за товар нічим платити.

Виробники більше не вважають супермаркети надійними партнерами. Кажуть, ті й так вимагали для себе забагато бонусів. А тепер ще й не поспішають платити за товар. Саме час повертатися обличчям до дрібнішої торгівлі .

Попри невтішний прогноз, клієнти супермаркетів дефіциту поки що не відчувають. Помітного погіршення ситуації фахівці очікують уже навесні. Утім, схудлі гаманці змушують рівнян економити. Тож якщо їхні запити й далі скромнішатимуть, то дефіциту вони можуть просто не помітити.