У Києві продовжують розслідувати причини жахливої ДПТ на Водохреще поблизу Рівного. Слідчі мали 2 місяці, щоб встановити, чому автобус із 19-ма пасажирами зіткнувся з вантажівкою. Однак, строки досудового слідства продовжили ще на місяць. Мовляв, справа дуже складна. 19 січня прочани поверталися із цілющого джерела на Буковині додому. Їхній автобус занесло на зустрічну смугу. При зіткненні з вантажівкою на місці загинуло 7-ро пасажирів, ще двоє за декілька годин у лікарні, і за 9-ть діб 15-річна пасажирка. Продовжують відновлювати здоров'я ще одного постраждалого — 10-річного Віталика. Хлопцю пробило череп й пошкодило легені. Він уже пережив шість операцій і потребує ще.

10-річний Віталик нарешті удома. Нещодавно він повернувся із київської лікарні. Столичні фахівці очистили його трахею від рубців. На згадку записали хлопцю відео з операції.

Новоутворення заважали Віталику дихати. Він сопів і хрипів.

Якби операцій не зробили, з часом Віталик не зміг би дихати. Тепер, каже мама хлопця, за трахеєю потрібно спостерігати, поки син не виросте. Та це не єдиний клопіт сім'ї. При зіткненні із вантажівкою залізяччя не тільки ушкодило йому легені, а ще й проломило череп. Частина його мозку незахищена, тому Віталик потребує імплантанту.

Та надто поспішати зі встановленням дорогого імплантанту лікар не радить. Спершу, каже, варто долікувати трахею, а ще є невеликий шанс, на часткове відновлення черепа, бо вік зовсім юний і перелом припав саме на зону росту кістки. А ще хлопець росте, відповідно і череп збільшується. Поки Віталик розбирає удома свої зошити й книжки. Після аварії до школи він ще не ходив.

Щоб у дитячій прочуханці йому випадково не потрапили у місце, де відсутня черепна кістка, Віталик навчатиметься вдома.

У гості до Віталика однокласники ще поки не приходили. Про його справи й самопочуття розпитують у старшого брата.

Остаточну причину, чому 19 січня автобус, у якому їхав Віталик, його брат і ще 17-ро пасажирів, зіткнувся із вантажівкою, нині мали оприлюднити слідчі Головного управління у Києві. Однак, вони просили досудове слідство продовжити ще на один місяць, — справа надто складна. То ж винних та покарання, на яке вони заслуговують, обіцяють назвати уже 20-го квітня.