На понад двадцять тисяч гривень оштрафувало мешканців будинку по вулиці Шевченка, 32 у Рівному комунальне підприємство "Теплотранссервіс". Люди шоковані, адже нічого протизаконного не робили.

Вже минуло більше року як мешканці цього будинку створили об'єднання співвласників. Відразу ж поставили тепловий лічильник на будинок. Він і показує скільки тепла у місяць споживають люди. Працює та запломбований, кажуть мешканці, згідно усіх документів. Однак, після останньої перевірки лічильника, люди у своїх поштових скриньках знайшли платіжки на різні суми з вимогою заплатити штраф за нібито вкрадене тепло.

Люди нічого і нікому платити не збираються, мовляв, нічого протизаконного не робили.

Натомість керівник "Теплотранссервісу" Петро Сергійчук каже, що має докази втручання в роботу лічильника. Однак, домовився з мешканцями будинку про незалежну перевірку роботи вимірювача тепла.

Хто правий, вирішуватиме незалежна експертиза і якщо вона виявить помилку в роботі теплопостачальників, Петро Сергійчук готовий публічно вибачитись перед людьми, але якщо в ході перевірки виявиться, що люди намагалися корегувати роботу приладу — буде подавати до суду.