В міськвиконкомі ночували з понеділка на вівторок власники квартир недобудованого житлового комплексу "Золота підкова". Людям набридло чекати коли будівництво зрушить з мертвої точки. Нагадаю, "Золоту підкову" ще 2006 року взялася зводити "Перша Українська індустріально-інвестиційна компанія", в ролі замовника виступило рівненське УКБ. Та 2008-го будівництво багатоповерхівки зупинилося. Відтоді люди зверталися за допомогою до всіх можливих інстанцій. Чи святкуватимуть вони новосілля бодай у перспективі.

Щоб придбати елітні квартири в житловому комплексі "Золота підкова" люди позичали гроші, продавали майно, брали кредити в банках. Втім надії на краще життя луснули, як мильна бульбашка, вже за 2 роки після початку будівництва. Компанія, яка взялася споруджувати багатоповерхівку, взяла позику в банку на 25 мільйонів гривень під заставу будівництва. Віддавати ж кредит, припускають ошукані рівняни, компанія і не збиралася. Нині люди без квартир і без грошей. Вже кілька років вони добиваються правди у різних інстанціях, навіть писали звернення до Президента.

Людмила Назаренко додає, попри те, що обласна та міська влада йшли назустріч ошуканим рівнянам, досягнути значних успіхів в цій справі не вдалося. Тож люди, щоб знову про себе нагадати, сьогодні ночували в приміщенні міськвиконкому — чекали зустрічі з керівництвом міста.

Хоча компанію, котра добудовуватиме багатоповерхівку знайшли. Проте, на шляху до відновлення робіт залишилось чимало невирішених питань.

Олександр Люльчик додає, цього тижня на зустрічі представників банку та інвестиційної компанії говоритимуть про зменшення суми ПДВ. Схема полягає у передачі частини квартир до комунальної власності міста. Якщо ж усі нюанси пов'язані з відновленням будівництва невдовзі вирішаться, 57 сімей відгуляють новосілля за півтора роки.